Voorafgaand aan ons bezoek aan de Groenmoesmarkt waren we, voor een “aangeklede koffie(tafel)”, te gast bij onze Brabantse leden Bas en Trui.
ALV en de kookworkshop met Betuwse streekproducten.
Kookstudio A3, van ons medelid Adrie, te Geldermalsen vanaf 16.00 uur.
Lees verder “ALV en de kookworkshop met Betuwse streekproducten.”
Bezoek aan de fruitmarkt ’t Olde Ras en de Mosterdfabriek in Doesburg
Het oude Hanzestadje aan de IJssel. Doesburg heeft een klein centrum met een middeleeuws stratenpatroon, mooie oude panden en een imponerende kerk.
Lees verder “Bezoek aan de fruitmarkt ’t Olde Ras en de Mosterdfabriek in Doesburg”
Workshop “kwaliteit beoordelen van vleeswaren en worst”.
De spreker van deze middag, Paul van Trigt, wordt geïntroduceerd door ons bestuurslid Casper.
Lees verder “Workshop “kwaliteit beoordelen van vleeswaren en worst”.”
Masterclass BBQ
Zoetwatervis-Festijn
Zoals we al in onze nieuwsbrief meldden hoef je niet in de buurt van de zee te wonen om aan verse vis te komen.
De waterrijke Betuwe, met zijn talrijke binnenwateren, levert ook heerlijke zoetwatervissen.
En dat hebben we ervaren….
Bezoek aan de Genenbank WUR, kasteeltuin Hemmen en een diner met kunstlezing.
Terugkijkend op deze gecombineerde activiteit:
Een vol programma met heel veel informatie; zowel wetenschappelijk als kunstzinnig/creatief en ook culinair.
Lees verder “Bezoek aan de Genenbank WUR, kasteeltuin Hemmen en een diner met kunstlezing.”
Bezoek aan de Truffelgaard en onze jaarlijkse picknick op de Rival.
Op zondagmiddag om 14.00 uur verzamelde een groep van 27 geïnteresseerde SlowFoodies zich op het prachtige landgoed “Oranje Nassau’s Oord” te Renkum.
Lees verder “Bezoek aan de Truffelgaard en onze jaarlijkse picknick op de Rival.”
Bugalicious – insecten als voedsel!
Zondag 14 april 2019, 15.00 uur.
Wereldwijd zijn er ca.1900 insectensoorten die gegeten worden. Insecten zijn rijk aan eiwitten en qua voedingswaarde gelijkwaardig aan vis, kip, rund of varken.
De smaak te pakken
Zaterdagmiddag 9 Maart 2019, 15.00 uur.