Activiteiten

Masterclass BBQ
Zondag 25 augustus 15.00 uur
================

Voor deze gelegenheid hebben wij op een unieke locatie in ASCH, (bij Buren)…
GRILLMASTER Jelmer Grisel bereid gevonden voor ons een BBQ Masterclass te geven.
Er wordt dan aandacht besteed aan de BGE (Big Green Egg, – die er ook in andere kleuren zijn maar dan anders heten -) de OFYR , de Weber en de traditionele Michel BBQ.

Jelmer laat ons kennis maken met de bereiding van vlees en natuurlijk vis.
Op de OFYR kun je ook heel goed een Hamburger bakken of een Eitje, maar ook bijvoorbeeld een Lams-rack.
Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan: – Groente op de BBQ -.
Verwacht geen cursus waar je alleen maar “langs de zijlijn” staat.
Er wordt dan ook vooral veel zelf gekookt.
Al-met-al een zeer leerzame en vooral ook een lekkere middag en avond.

Door de sponsoring van o.a.: www.kokenophout.com en www.allesvoordesmaak.nl hebben wij de prijs uiterst laag kunnen houden.
Dit hele festijn, inclusief de Grillmaster, vlees, vis, groenten, stokbrood, de entourage en alle drankjes, kost slechts € 49,50 p.p. voor leden.
Niet-leden betalen de helft meer.

KOMT ALLEN !!

Opgave – graag zo spoedig mogelijk – via het contactformulier.

-Let op: VOL = VOL-

Na opgave krijg je de exacte locatie door.


vrijdag 4 oktober
Workshop “kwaliteit beoordelen van vlees, worst en traiteur-producten”.
================

Paul van Trigt, professioneel keuringsdeskundige, zal deze workshop verzorgen.
PaulVanTrigt.nl

Een UNIEKE gelegenheid om een workshop van de schrijver van het praktijkhandboek voor de slagerij: “Charcuterie” (650 pag.) te mogen volgen …

Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige.
Vanuit deze professie is hij regelmatig juryhoofd, arbiter en wedstrijdleider bij vak-wedstrijden en productkeuringen.
Ook is hij werkzaam in de rol van auteur, adviseur, voorlichter, gastdocent en productontwikkelaar.

Je leert in deze workshop het beoordelen van de kwaliteit van producten zoals: vlees, worst, vleeswaren, salades, snacks etc..
Aspecten die aan de orde komen zijn o.a.:
Wat is smaak…, hoe werkt smaak…, hoe bewust proeven wij…, welke emoties kunnen een rol spelen…, welke invloed hebben kruiden, specerijen en bereidingstechnieken….

Er is voor deze bijzondere workshop zowel een minimum, (16)
als een maximum (20) aantal deelnemers vereist.

Om zeker te zijn dat je aan deze workshop kunt deelnemen, verzoeken we je om z.s.m. in te schrijven!!!
Na je inschrijving krijg je een betaalverzoek.
Na ontvangst van je betaling is je inschrijving pas definitief!!!.

Datum: 4 oktober 2019 van 15.00 – 19.00 uur
Locatie: Vianen.
Prijs: € 60,=, incl. proeverij, – voor zowel leden als introducés -.
Aanmelden voor 16 september via het contactformulier.