Activiteiten

Beste Slow Foodies,

Nee, we gaan niet zeuren over deze Corona-Lockdown en hoe zwaar we het allemaal hebben.
Wel hebben we voor jullie de nodige tips – om de tijd door te komen – , maar vooral om straks elkaar te kunnen vertellen wat we qua gezonde voeding (Lekker Puur en Eerlijk) én op culinair gebied het afgelopen jaar allemaal ontdekt en uitgeprobeerd hebben.


Al eens gehoord van meneer Wateetons?
Watte……Meneer Wat-eet-ons….
Op zijn site (https://wateetons.com/) kom je meer over hem en zijn passie te weten, vooral als culinair experimenteermeester.
Over zichzelf zegt hij: Ik ben geen geweldige kok, maar wil wel graag weten hoe “dingen in elkaar steken”; dus de (kook)techniek staat centraal.
De online workshops van hem zijn divers!

Een greep uit het online aanbod; het maken van: cider, gefermenteerde hotsauses, gefermenteerde groenten, eigen alcohol, zwarte knoflook, bier brouwen, sous vide, warm en koud roken enz..
Maar ook maak je eigen charcuterie, bloedworst, smeerpaté, droge worst, grillworst, paté en croûte of kaassoufflé.
Of je eigen Tempeh of koji-kin maken (aspergillus oryzae).
Op YouTube staan van meneer Wateetons ook diverse gratis te volgen workshops zoals: Miso, drank, kombucha, waterkefir, yoghurt of boter maken.
Kijk op zijn site het is zeker een aanrader!


Een “Tip met sterren”:
Cheflix – Masterclasses van de beste Michelinsterren chefs – (https://cheflix.nl/)
Op Cheflix volg je online masterclasses van de beste Michelinsterren chefs van Nederland!
Jacob Jan Boerma (De Leest),
Stefan van Sprang (Aan de Poel),
Erik en Julien van Loo (Parkheuvel),
Ron Blaauw (Ron Gastrobar, – Oriental, – Indonesia),
Joris Bijdendijk (restaurant Rijks en – Wils),
Soenil Bahadoer (De Lindehof en chef van het jaar 2020!),
Jonathan Zandbergen (Merlet).
Meer chefs volgen.

Kook samen met de chefs de sterren van de hemel en ontdek hun tips, valkuilen, trucs en geheimen.
De masterclasses zijn voor iedereen geschikt!
Voorproefje? Bekijk 3 van de favoriete afleveringen helemaal gratis! Link: https://cheflix.nl/proberen/
Prachtige video’s, Goede uitleg!!! Inclusief boodschappenlijst en uitgeschreven recepten (welke te downloaden zijn).
Bij de meeste chefs bestaat het menu uit: Soep, Amuse/snack, voorgerecht(en), tussengerecht(en), hoofdgerecht(en), dessert, of “voor bij de koffie” en een kooktechniek.
Nieuw is de “Cheflix Community”. Op veler verzoek….Cheflix-leden kunnen gratis handige tips, trucs en ervaringen met elkaar delen!
Dit is puur genieten, helaas niet fysiek, maar online én een uitdaging om ook zelf te gaan kokkerellen!


Voor wie het zich makkelijk wil maken met de PASEN…ook deze keer is er weer een BITS&BITES BOX!
Te bestellen via https://lacombina.nl/over-ons/contact/ (minimale afname is voor 2 personen)


Ook altijd leuk om even de site of Blog van Nel Schellekens te bezoeken (je weet wel, die chef van kop tot kont van het Keunenhuis in Winterwijk): https://nelschellekens.nl/blog/
Of….
Bekijk het MergenMetz Magazine.
Deze keer veel informatie over zaaien, aanbod in hun webwinkel, de courgette en interessante boeken en tijdschriften.
Zeker het lezen waard zijn de artikelen over: “Water en droge zomers”, maar ook “Meer onderzoek naar microplastics en gezondheid nodig”.


En dan de veranderingen bij MOBIPERS – VELD 4 het bedrijf van onze Betuwe-Slow-Food-leden Melissa en Rudolf Jan. TAKE A LOOK!


Meer info: https://mailchi.mp/b89ab9c648ec/vers-van-de-pers-nieuwsbrief-januari-2021


Tot slot: Heeft iemand van onze leden nog ideeën of wensen voor de toekomstige activiteiten, (die ook nog realiseerbaar zijn met beperkende corona-maatregelen)?
Neem dan contact met ons op via het contactformulier

En dan…..

Ergens in een hoekje van de kelder
Staat een fles vol (!) tintelende wijn
En we beloven (nog steeds) – die gaat pas open
Als we weer gezellig samen mogen zijn!

Houd Vol en Stay Safe!
Ed, Gerrit Jan, Casper, Dries, Susanne, Els.


De verslagen, met foto’s, zien jullie na afloop van de activiteiten, vanzelfsprekend, terug op onze: https://slowfoodbetuwe.nl/activiteiten-historie/