Planning

Een nieuwe Slow-Food-Betuwe activiteit:

Een goudbruin gebakken kippetje, varkenshaasje of spareribs, maar dan anders…dus…

LET’S GO VEGAN!

Het is Casper gelukt om voor ons, Slow-Food-Betuwe-leden, een bezoek, uitleg, rondleiding en proeverij te regelen bij “OJAH”, wat zeker uniek genoemd mag worden!!!

“OJAH”…?

Het Ochtense bedrijf OJAH is in 2009 opgericht en is in de wereld van plantaardig vlees al een “oude rot in het vak”.
Frank Giezen, de algemeen directeur van OJAH, en twee collega’s experimenteerden regelmatig in hun vrije uurtjes met technologische innovaties op het gebied van voeding.
Tijdens zo’n vrijdagmiddag-experiment was daar ineens het “eureka-moment”.
Frank sprak toen, de voor OJAH legendarische woorden: “Verhip, het lijkt wel kip!”
Deze ontdekking is de basis voor de onderneming, die is uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de markt van vleesvervangers.
OJAH is nu koploper op het gebied van plantaardige eiwit-innovaties.
In de wereld van vleesvervangers gaat het vooral om de textuur van vlees, die toch het moeilijkst is om na te maken met plantaardig materiaal.
Het vegetarisch vlees van OJAH is in de basis gemaakt van water en soja en wordt verder op smaak gebracht met een marinade van plantaardige olie en kruiden.

Tot zover: zie voor meer achtergrond-informatie hun site: www.ojah.nl

Het maximum aantal SF-Betuwe-leden dat OJAH kan ontvangen is inmiddels bereikt!
Dus…VOL = VOL

Aansluitend is er een uitgebreide borrel met wat OJAH- of “ONEEH”-hapjes van de BBQ bij een van onze leden.
Dat wordt dan een proeverij (geen maaltijd): met “oké-tjes” of “ojakjes”… afhankelijk van de eigen smaakbeleving.


De verslagen, met foto’s, zien jullie na afloop van de activiteiten, vanzelfsprekend, terug op onze: https://slowfoodbetuwe.nl/activiteiten-historie/