Activiteiten

Geitenbokjes
Geitenbokjes worden geboren als gevolg van de vraag naar geitenmelk en geitenkaas.
Maar waar de geiten melk geven, hebben de bokken geen functie binnen deze keten.
Sinds de coronacrisis kunnen geitenboeren hun bokjes nog moeilijker kwijt dan daarvoor.
Tienduizenden jonge bokjes worden nu naar de slacht gebracht met als enig doel om te worden verwerkt als restproduct in diervoer.
Aangezien in Nederland nog niet veel bokkenvlees wordt gegeten, worden ze getermineerd. Terwijl dit vlees heel lekker en gezond is.
Ook wij, Slow Food Betuwe, willen daar verandering in te brengen en jullie kennis laten maken met de smaak en kwaliteit van bokkenvlees.

Omdat we nog steeds gebukt gaan onder het juk van de Corona en waarschijnlijk velen van jullie het nog niet echt aandurven om naar het buitenland op vakantie te gaan, willen we jullie toch een beetje een mediterraans vakantiegevoel geven en geitenbreien we op het thema door.


Annemarie van der Kolk)
We gaan 2 bokjes aan het spit bereiden.
Gevolgd door een maaltijd met een Grieks tintje.
Vanaf 13.00 uur wordt het vuur opgestookt en moeten de geiten “gedraaid” worden.
Al naar gelang het weer moet er misschien nog een tent opgezet worden en wat hand- en spandiensten verricht worden.
Het ligt in de bedoeling dat we rond 18.00/18.30 uur gaan eten.
Deze keer is het niet nodig om eigen spullen mee te brengen.

In verband met de Corona moeten we zorgen dat we steeds ons eigen glas gebruiken!!!

Wanneer: zondag 2 augustus
Waar: Echteld
Tijd: Inloop vanaf ongeveer 15.00 uur
Kosten: € 25,- exclusief drankjes
Deelname: maximaal 20 personen
Opgave: via het contactformulier tot uiterlijk 26 juli 2020.

Het maximale aantal deelnemers is al binnen 24 uur bereikt!
Aanmelden is niet meer mogelijk!!!

En… de RIVM-maatregel van 1 ½ meter afstand is nog steeds van kracht!!!


De verslagen, met foto’s, zien jullie na afloop van de activiteiten, vanzelfsprekend, terug op onze: https://slowfoodbetuwe.nl/activiteiten-historie/