Planning

Allereerst: op 19 februari 2024 bestaat ons “Convivium Slow Food de Betuwe” 15 jaar!
15 jaar Jong! Met inmiddels meer dan 112 activiteiten op het lijstje… we kunnen er met voldoening en trots op terugkijken.
Hierover later in dit jaar meer…

Onze nieuwe activiteit… is een All-in-one activiteit!!!

Even terug in onze historie: Samen tegen verspilling – Red de paddenstoelen !!!!

Nu, bijna 4 jaar later, mogen we bij ”Banken Champignons” te gast zijn!!!
Bij Banken Champignons is maatschappelijk verantwoord ondernemen een tweede natuur. Ze telen zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen, gebruiken groene stroom, zuiveren hun afvalwater via een eigen waterzuiveringsinstallatie, ook de productie en de verpakking zijn biologisch.
Naast champignons telen ze nog vele andere eetbare paddenstoelen. De vraag naar “exoten” groeit al jaren…

Take a look: https://www.bankenchampignons.com/
We krijgen een uitgebreide rondleiding door het bedrijf, van de teelt naar productielijn tot logistiek en we mogen proeven…
Dus we laten ons verrassen!!!

Vervolgens gaan we gluren bij hun buren…

We mogen een bezoek brengen aan ”ChefsCulinar”, die sinds 2011 in Nederland actief is.
Ooit in 1923 begonnen in Duitsland met nu ook vestigingen in Denemarken, Zweden, Oostenrijk en Polen.
ChefsCulinar is een totaal-leverancier van food, non-food en versproducten voor de horeca, zorg en catering.
Take a look: https://www.chefsculinar.nl/

Stap binnen in de belevingswereld voor iedereen met een passie voor lekker eten en drinken…
Een interactief centrum waar passie voor food en inspiratie samen komen – “Chefs Inspiration” –
Ook hier krijgen we een rondleiding, kunnen we ideeën op doen en mogen we proeven.

Na afloop rijden we terug, richting huis, maar hebben we de (gereserveerde) mogelijkheid om gezamenlijk nog een drankje (en een hapje) te gebruiken bij Restaurant “Marcus Antonius” in Beneden Leeuwen.
https://www.marcusantonius.nl/
Dit jaar viert “Marcus Antonius” (ook) zijn vijftienjarig bestaan! De afgelopen jaren hebben ze een sterke band opgebouwd met vele kleinschalige boeren en tuinders, die meestal biologisch werken. “Hun producten zijn het goud in onze keuken waar mee we alles vanuit de basis zelf maken” staat er op hun site… Veelbelovend!

Ook de kunst van het allerlekkerste broodbakken met eigen desem is een lang gekoesterde droom en dat past perfect bij al het lekkers dat ze maken!
(binnenkort openen zij hun eigen “Marcus Antonius-bakkerij”)

Wanneer: Vrijdag 1 maart 2024.
Meer informatie via het contact formulier.


De verslagen, met foto’s, zien jullie na afloop van de activiteiten, vanzelfsprekend, terug op onze: https://slowfoodbetuwe.nl/activiteiten-historie/