Zoetwatervis-Festijn
Zoals we al in onze nieuwsbrief meldden hoef je niet in de buurt van de zee te wonen om aan verse vis te komen.
De waterrijke Betuwe, met zijn talrijke binnenwateren, levert ook heerlijke zoetwatervissen.
En dat hebben we ervaren….
Bezoek aan de Genenbank WUR, kasteeltuin Hemmen en een diner met kunstlezing.
Terugkijkend op deze gecombineerde activiteit:
Een vol programma met heel veel informatie; zowel wetenschappelijk als kunstzinnig/creatief en ook culinair.
“Bezoek aan de Genenbank WUR, kasteeltuin Hemmen en een diner met kunstlezing.” verder lezen
Bezoek aan de Truffelgaard en onze jaarlijkse picknick op de Rival.
Op zondagmiddag om 14.00 uur verzamelde een groep van 27 geïnteresseerde SlowFoodies zich op het prachtige landgoed “Oranje Nassau’s Oord” te Renkum.
“Bezoek aan de Truffelgaard en onze jaarlijkse picknick op de Rival.” verder lezen
Bugalicious – insecten als voedsel!
Zondag 14 april 2019, 15.00 uur.
Wereldwijd zijn er ca.1900 insectensoorten die gegeten worden. Insecten zijn rijk aan eiwitten en qua voedingswaarde gelijkwaardig aan vis, kip, rund of varken.
De smaak te pakken
Zaterdagmiddag 9 Maart 2019, 15.00 uur.
Ciderproeverij en een maaltijd met appel
Zorgboerderij Caetshage, Culemborg, 16.00 uur.
Tijdens onze Algemene Leden Vergadering, werden we verwend door Dries met een eigengebakken appelbol ter ere van het:
10-jarig bestaan van “Slow Food Convivium de Betuwe”.
Oosters, maar toch regionaal…
Go Tan, een productiebedrijf van hoog-kwalitatieve ingrediënten voor de oosterse keuken is een echt familiebedrijf, dat dit jaar 65 jaar bestaat.
Oestermaaltijd
Zondag 7 oktober 2018, 17.00 uur.
Samen met de oesterrapers, Dries en Yvonne, Ed en Darja en Casper en Tineke konden 10 leden en 3 introducees van de meegebrachte oesters genieten!
Zeiltocht & oesters rapen
Zaterdag 6 oktober 2018.
Wat een heerlijke dag voor een zeiltocht op het Wad.