Onze 100ste Slow Food Betuwe activiteit!
Een heuse kookworkshop bij KookStudio A3, stond voor vandaag op onze activiteiten-planning.
Met als thema:
”Eieren en Gevogelte”
Heerlijk in het zonnetje, op het dakterras met uitzicht op de haven van Geldermalsen en de Linge,
werden we door Adrie, ons mede-lid en eigenaar van de kookstudio, verwelkomd met een heerlijk glas “bubbels”.
Ook serveerde hij alvast een paar heerlijke hapjes; groene asperges in zelf-gerookte serranoham en haring met Wasabi Furikake en Japanse roasted sesame dressing.
Adrie had een bijzonder thema-menu samengesteld.
De keuze, wat betreft het gevogelte, was door de heersende vogelgriep, nog een hele uitdaging.
Maar wat voorraad in een vriezer bood uitkomst.
In kleine groepjes konden we een keuze maken uit de gezamenlijk te bereiden gerechten.
(klik op de link om het recept te downloaden)
Gefrituurde en bevroren eidooier
Steak tartare au couteau
Gyoza van geconfijte ganzenbout
Salade met gerookte ganzenborst
Asperge, aardappeltaartje met crumble van gans
Wat een bijzondere gerechten!
En wat een enthousiasme!
Ofschoon het ene gerecht wat bewerkelijker was dan het andere gerecht,
wist Adrie, als een volleerd leermeester, alles toch in goede banen te leiden.
Maar, gezelligheid kent geen tijd…
Diverse heren hebben dan ook ruim de tijd genomen om elkaar even bij te praten…
Met het gevolg dat we wat aan de late kant aan tafel konden.
Geheel behorend bij het thema had Gerrit Jan een 4-tal verschillende eieren meegebracht.
Raden maar… het ei van een Pauw, Parelhoen (Poelepetaat), Kriel en Kwartel.
Wat een culinaire hoogstandjes; wat hebben we gezellig gekookt èn heerlijk gegeten!!!
Gezellig was het zeker, tot in de kleine uurtjes…
Adrie het was Top!
Een uitlezen menu en alles tot in de puntjes verzorgd!
Chapeau!!! Zeker voor herhaling vatbaar, wat ons betreft.
Ook Hassan, bedankt voor je hulp en het afwassen. Ook mede dankzij jou liep het op rolletjes.
Tekst: Els.