Onze ALV met een culinaire afsluiting: Spaanse wijn met echte Spaanse Tapas.
Zondagmiddag 27 maart; het voelde buiten zomers aan!
Een temperatuur van 20 graden C° en volop zon, een mediterraans gevoel…
Heel toepasselijk voor onze activiteit die op de planning stond.
Deze keer op een, voor ons nieuwe, unieke activiteiten-locatie: THHT = het Toon Hermans Huis Tiel, (info. zie: thht.nl ).
Centraal gelegen in het centrum van Tiel, met voldoende gratis parkeergelegenheid.
Een royale vergader-/ontmoetingsruimte (voor max. 45 personen) met een Corona-proof ventilatiesysteem en zelfs met een lift.
En… een royale keuken met 2 kookeilanden en voorzien van een compleet keukeninventaris, inclusief serviesgoed, glazen en couverts!
Alvorens te beginnen aan onze Slow Food Betuwe ALV werden wij, de 21 aanwezige Betuwe-leden, verwend met een glas eigengemaakte vlierbloesem-“champagne” van Ed.
Op zondag 26 januari 2020 hebben we onze laatste ALV kunnen houden met een kookworkshop met Betuwse streekproducten.
Nu pas, na ruim 2 jaar, weer onze ALV!
Op een groot TV-scherm projecteerde onze voorzitter, dankzij onze eigen website, de activiteiten die de afgelopen 2 jaar wèl doorgang hebben kunnen vinden, ondanks de corona-pandemie.
Met voldoening hebben we o.a. terug kunnen kijken naar: het bezoek aan de groenmoesmarkt in Boekel, 2x een picknick in twee verschillende Betuwse tuinen, de geitenbokjes bbq en het stoken.
De financiële kant werd besproken en decharge verleend voor het gevoerde beleid.
Diverse leden kwamen met nieuwe ideeën en wensen voor komende activiteiten.
Hierover meer in de notulen.
En dan met z’n allen aan de slag…
Ons aller Dries heeft zichzelf overtroffen met de organisatie van deze activiteit!
Iedereen kreeg een willekeurig kaartje met een cijfer overhandigd.
Op tafel stonden een 8-tal dozen met op de deksel 1, 2 0f 3 cijfers.
Zoek de doos met jouw cijfer erop en daarmee heb je dan ook meteen je mede-kookmaatje(s) gevonden.
De inhoud van de doos bestond uit een recept en alle ingrediënten, benodigd om de desbetreffende Tapa te kunnen maken.
- Pinxto Frio de Queso de Burgos
- Pinxto Chomin
- Bruschette met dadel en mozzarella
- Serranohampakketjes
- Groene gazpacho met avocado en garnalen
- Champignons met spek
- Tapas gehaktballetjes uit de oven
- Aubergineballetjes met mascarponedip
Ook werd er rond gegaan met heerlijke Manchego met eigengemaakte Membrillo van Els!
Een 4-tal Spaanse wijnen, welke door Casper deskundig waren ingekocht, waren te proeven.
Zo ontstond er, met gezamenlijke inspanning, een uitgelezen buffet!
Lekker en zo heerlijk informeel… zo Slow Food Betuwe eigen…
Onze dank gaat speciaal uit naar Dries en Yvonne, die ondanks alles, er weer een Top-activiteit van hebben weten te maken!!!
Namens ons allen: CHAPEAU!!!
Tekst: Els.