Zondagmiddag 11 juni 2023, 16.00 uur.
Voor onze jaarlijkse picknick had Herbert, onze nieuwe voorzitter, ons uitgenodigd in hun tuin.
De landelijke tuin, met pruimenbongerd, van Maria en Herbert is daar een uitstekende locatie voor.
Natuurlijk was het die zondag een zonovergoten dag met een -meer dan- zomerse temperatuur.
Bijna tropisch maar, in hun bongerd is voldoende schaduw en dus is het er heerlijk vertoeven.
22 Enthousiaste Betuwe-leden hadden zich aangemeld om deel te nemen aan de picknick.
In een lange rij stonden de diverse tafels en stoelen uitnodigend klaar.
Rond vier uur druppelden de slow foodies binnen.
Op het terras stonden ook diverse tafels waarop de meegebrachte, gerechtjes konden worden uitgestald.
Want zoals afgesproken heeft een ieder een eigengemaakte lekkernij en een drankje meegebracht.
Heerlijk om te zien, de vele variaties aan mooi opgemaakte schalen en bakken.
Mede geïnspireerd door het goede weer van de afgelopen tijd, waren er diverse frisse salades, hartige taarten of sandwiches, spiesjes en quiches.
Zo kleurrijk en zo lekker. Een lust voor het oog en de smaakpapillen.
Ook een heerlijke! verfrissende blanke koude soep met lekkere “crouton“-broodjes ontbrak niet.
De Smørgåstortå was een waar kunstwerk.
Het was duidelijk dat iedereen zijn “culinaire registers” had opengetrokken.
Na het welkomstwoordje van Herbert en een proost met bubbels konden we met ons bordje langs de tafels en een eigen proeverijtje op je bord samenstellen.
Met een watertje, biertje, wit -, rosé – of rood wijntje of een vruchtensapje naar keuze erbij kon deze middag niet meer stuk.
Ook de diverse geanimeerde gesprekken ontbraken zeker niet.
Na nog een afzakkertje was het al wat later op de avond dat de meesten op huis aan gingen.
Gezelligheid kent immers geen tijd…
Tekst Els.