Zondag, 3 juli 2016,
om 10.00 uur was het verzamelen in de Griendhut van het natuurgebied de Avelingen, net buiten Gorinchem.
Rondleiding knoflookkwekerij Eemlook
Zaterdag 11 juni 2016, 14.00 uur.
16 Enthousiastelingen hadden zich aangemeld om meer te weten te komen over de Allium sativum sativum, of te wel: knoflook.
Picknick aan de Waal.
Zaterdag 28 mei 2016, 16.30 uur.
Een uniek plekje voor onze jaarlijkse picknick:
hoek Amsterdam-Rijnkanaal, aan de Echteldse zijde; oftewel de “achtertuin” van Ed’s Waardmanshuis.
Etentjes thuis, running dinner
Op zaterdag 30 april 2016,
“Etentjes thuis” in de vorm van een soort Running Diner.
Pasta ! zelf maken
Op zaterdag 19 maart 2016
hebben we met z’n allen zelf Pasta gemaakt.
Zuivelproeverij en kaasfondue
Zondag 14 februari 2016
–Valentijnsdag– 16.00 uur waren 25 leden in het bakhuis van Dries en Yvonne bijeen om onbekende feiten en eigenschappen te vernemen van dat, waarvan de meesten van ons groot geworden waren: ZUIVEL.
Restaurant-etentje in Herberg de Zoelensche Brug
Woensdag 20 Januari 2016
was het een beetje nevelig toen we arriveerden bij de “Herberg de Zoelensche Brug”. Zeventien Slowfoodies verzamelden zich daar – met aanhang – voor een door de chef speciaal voor onze groep samengesteld diner met zo veel mogelijk slowe en regionale producten.
Lees verder “Restaurant-etentje in Herberg de Zoelensche Brug”
10 december Terra Madre Dag
Op 10 december 2015,
26 jaar geleden, is Slow Food opgericht. Deze dag, de dag van moeder aarde, de terra madre dag, wordt nu nog steeds gevierd.
Helaas zijn hiervan geen foto’s of verslag.
Etentje met warm-gerookte ingrediënten.
Zondag 8 november 2015; 16.00 uur.
Onze Algemene Leden Vergadering en een activiteit rond het warm-roken van vis, gevogelte en groenten.
Natuurlijk gevolgd door een etentje met deze gerookte ingrediënten. Lees verder “Etentje met warm-gerookte ingrediënten.”
Op zoek naar eetbare paddenstoelen
Zondag 4 oktober 2015
is voor diverse leden van Slow Food Betuwe een heel aangename dag geworden.