Picknick aan de Waal.

Zaterdag 28 mei 2016, 16.30 uur.
Een uniek plekje voor onze jaarlijkse picknick:

hoek Amsterdam-Rijnkanaal, aan de Echteldse zijde; oftewel de “achtertuin” van Ed’s Waardmanshuis.

Het weer was uitstekend, 23 graden – klein windje, maar wel een onweerswaarschuwing!

Gelukkig hebben we, de 14 deelnemers, de lucht niet eens zien betrekken, terwijl het in het zuiden des lands wel anders was.

Met kruiwagens en een fietskarretje werd alles naar het kruispunt van de waterwegen gesleept.

De Quick-Up-Pop-Up-Picknick-Party-Tent werd opgezet en alle meegebrachte lekkernijen op de biertafel uitgestald. Een lust voor het oog en de mond.

De eigengemaakte Cider van Mary-Ann en Robbert en de Cider van Dries (Lees: een primeur van Mobipers) in combinatie met Camembert, waren een uitstekende keuze om deze picknick mee te beginnen, gevolgd door een amuse van diverse kruiden, mango en appel.

Een Brabantse salade, meloenblokjes, asperges met ham, zelfgebakken olijvenbrood, drie verschillende vissalades van haring-, makreel- of zalm, stukjes varkensvlees van het spit, kaasjes en crostini, coleslaw in twee variaties en ter plekke gebakken Ćevapčići (Servische gehaktrolletjes) met zelfgemaakte of gekochte Ajvar (paprika/aubergine/knoflook puree); –proef het verschil-.

De praktijk wees uit dat stoelen toch wel wat comfortabeler zitten; de picknickkleedjes werden niet gebruikt. Alleen Robbert is op zijn eigen gelooide geitenvacht neergestreken.

En de oplossing om je wijnglas in het gras veilig te stellen is: in je chapeau!

Als toetje had Trui voor ieder van ons “cheesecake in a jar” meegebracht! Smullen!!!

Ook een horentje met vanille- en/of chocolade ijs en de eerste aardbeien van het jaar waren een heerlijke afsluiting van deze, als van ouds, gezellige en kleinschalige picknick.

Tekst: Els.