Etentje met warm-gerookte ingrediënten.

Zondag 8 november 2015; 16.00 uur.
Onze Algemene Leden Vergadering en een activiteit rond het warm-roken van vis, gevogelte en groenten.

Natuurlijk gevolgd door een etentje met deze gerookte ingrediënten.

Deze keer waren we te gast bij de Stadsboerderij Caetshage in Culemborg.
Een knusse locatie met een goed geoutilleerde keuken, net groot genoeg voor de ongeveer 30 verwachte leden.

De ALV nam niet al te veel tijd in beslag, zodat de 4 rookovens bijtijds opgestookt konden worden door de chef van het roken Casper, met assistentie van Jesper en Dries.

In de keuken, buiten en op de bovenetage werd hard gewerkt aan de “bijgerechten”.
Er moest heel wat schil-, snij- en kraakwerk gebeuren, maar onder het genot van een kopje thee, fris of een wijntje, was dat geen straf.

Terwijl er al visjes in de rookoven lagen en er nog volop gekokkereld werd, mochten we alvast genieten van de pompoensoep met gember en de stokbroodjes.

Vier soorten gerookte vis stonden op het menu; zalm, forel, makreel en haring. Deze laatste wordt na het warm-roken bokking genoemd.
Ook aardappels, bietjes en paprika werden er gerookt.

Terwijl het buiten steeds donkerder werd en we nog niet aan het hoofdgerecht toe waren, hadden de visjes al gretige afnemers; om van te watertanden, zo lekker rook het!
Ed, die zijn eigen rookoventje had meegebracht, ontfermde zich over de eendenfilet.


Op de bovenetage waren de eettafels klaargezet en gezellig gedekt met geblokte kleedjes.
Voor alle aanwezige leden was er net genoeg plaats aan tafel. Ken-net!!!
Het hoofdgerecht bestond uit een heerlijke gemengde seizoensgroenteschotel, met o.a. pastinaak, bataat, pompoen en biet.

Verder was er een ovenschotel met kweeperen en eekhoorntjesbrood  en een frisse salade van witlof, appel en walnoten.
De gerookte aardappel, paprika en bietjes, waren een wisselend succes.
Maar de gerookte en gefileerde vis ging schoon op. Ook de door Ed gerookte eendenfilet kreeg alle waardering.
Van het toetje; een stoofpeertje met chocolade topping en appellolly’s in een vanillesausje, werd genoten.

De avond werd afgesloten met de afwas, opruimen, stofzuigen en dweilen.
Alles moest spik & span achtergelaten worden, want we wilden er zeker van zijn dat we nog vaker te gast mogen zijn op deze knusse en gezellige locatie.

Tekst: Els.