Een buiten-samenkomst met maximaal 30 personen was toegestaan, volgens de maatregelen van het RIVM i.v.m. Covid-19 of Corona-virus.
En ja, we hebben het net binnen de perken kunnen houden… 28 deelnemers uit onze eigen gelederen.
Het enthousiasme was zo groot om weer even onze eigen Betuwe Slow Foodies te kunnen ontmoeten en te kunnen bijpraten…
Met deze gezamenlijke picknick werd dit weer mogelijk!
Susanne, onze gastvrouw en medelid, heeft haar huis en tuin in Kesteren, daarvoor beschikbaar gesteld.
Wat een weelderige groene, natuurlijke bio-tuin.
Zelfs een koe kon je er tegenkomen….
Nee, de beloofde 29 °C werd het niet, maar een aangename 21 °C, zon en droog, was ook ideaal.
De vereiste ingrediënten voor deze picknick:
Een eigen stoel meebrengen (i.v.m. de 1,5 m afstand), een eigen bord, bestek en glas meebrengen.
Verder was het de bedoeling dat ieder één (!) eigen gemaakt “gerechtje” meebracht en een drankje, om met elkaar te kunnen delen…
Overweldigend wat een inbreng en wat een creativiteit!
Zelfs voor 1 week in een quarantaine zou het nog te veel zijn.
Het leek wel of we, de afgelopen “lockdown-maanden”, alleen maar doorgebracht hadden met het doorworstelen van onze kookboeken.
Wat een diversiteit en kwaliteit aan gerechten, teveel om op te noemen, maar daar zijn dan ook de foto’s voor.
Diverse koude voorgerechten en -soepjes, (pasta)salades, hartige taart(jes), paté, gevulde bloemen, kersen, rolletjes, soesjes, balletjes, broodjes, sausjes en tapenade, gevulde dadels en –vijgen en vooral niet te vergeten diverse soorten ijs en een kaasplateau.
Ook mochten we proeven van een nieuwe try-out van Karin: gekonfijte, gedroogde en daarna gerookte wortel.
En dan waren er nog de toetjes: heerlijke vlaaien, chocolade/kersentaart en bladerdeeg bakjes met vers fruit. Pfff….
Maar een heel speciaal nagerecht krijgt hier toch extra aandacht:
De “Tarta de Santiago”!!!
Een bijdrage van Anita met een speciaal eigen verhaal dat ze met ons deelde. (Zie foto)
We hebben met z’n allen een heel overvloedige bijdrage aan deze picknick geleverd en we hebben daar met elkaar van kunnen genieten!
Maar vooral de gezelligheid en samenhorigheid maakt ons Convivium Slow Food De Betuwe heel bijzonder.
Een daar hebben we het tenslotte voor gedaan en dat blijven we doen, wat de toekomst ook zal brengen! We zijn er trots op!!!
Susanne het was super en heel bijzonder!!!
Ook omdat het nu waarschijnlijk de laatste keer is dat we in jouw oase, waar we veelvuldig te gast zijn geweest, ook deze keer weer mochten vertoeven.
We wensen je veel succes met het vinden van weer een bijzonder stek!
Onze Dank!!!
En aan allen: Blijf gezond!
Tekst: Els.
Recept van de “Tarta de Santiago” of Amandeltaart.
Ingrediënten:
-
- 200 gram gemalen amandelen of amandelmeel,
- 200 gram basterdsuiker,
- 4 eieren,
- geraspte schil van 1 citroen,
- poedersuiker.
Klop de eieren, suiker en citroen rasp tot het heel luchtig wordt,
amandelmeel langzaam en voorzichtig toevoegen,
Spatel het voorzichtig door de luchtige massa, zodat je de luchtigheid behoud.
Anders minimaal 10 minuten kloppen met mixer of langer.
Vet het bakblik in en vul het met het beslag.
Bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 C° gedurende 30 minuten.
De taart wordt versierd met poedersuiker waar een Santiago-kruis afdruk in staat.
Met een beetje creativiteit en karton moet dat lukken.
Deze taart is het lekkerst als het de dag tevoren gebakken is.