Brassica !

Zondag, 26 november 2017, 16.00 uur.

Wederom bij onze kooklocatie: Stadsboerderij Caetshage in Culemborg, kookten we met een groot aantal leden en introducees een uitgebreide maaltijd rondom het thema: “Kool” of te wel “Brassica”.

Na een welkomstdrankje en -hapje, natuurlijk met kool: bloemkool met dipsausjes en toastjes met boerenkool-tapenade, schoven we allen boven aan om naar de lezing van Noor, een van onze leden, te luisteren over de brassica’s.

Noor werkt in Wageningen bij het Centrum Genetische Bronnen en richt zich in het bijzonder op het bewaren van de collecties Brassica’s.Een zeer boeiende lezing die in de ogen van menigeen nog veel langer had mogen zijn ! Zij gaf nog het advies dat als je iets wilt zoeken op het gebied van ons erfgoed wat betreft groentes, zie: www.oranjelijst.nl

Het diner bestond uit:

  • Voorgerecht: spitskoolrolletjes met gehakt
  • groene koolrolletjes met paprika/ui en feta.
  • Toscaanse Palmkoolsoep.
  • Hoofdgerecht: zuurkool met appel en rozijnen, waarin meegekookt het zuurkoolspek.
  • spruitjessalade met feta.
  • boerenkool uit de wok, aardappelpuree en worst..
  • Nagerecht, zeer verrassend, rode kool meet appeltjes bij vanille ijs!

Een heerlijk menu.

Tekst: Susanne