Tweede picknick bij de molen

Vrijdag 9 juni 2017 om 16.00 uur
was het weer zover: de jaarlijkse Slow Food Betuwe picknick.
 

Evenals in 2015 waren we te gast bij korenmolen “De Hoop” in Rijswijk; met dit prachtige weer, een unieke locatie voor onze picknick.
We werden allerhartelijkst ontvangen door Adri en Klaas, die de molen beheren.
Na een welkomstdrankje en het welkomstwoord van onze voorzitter, opende Casper het buffet met twee zakken verrukkelijke, verse, wilde oesters, die hij gehaald had bij Jan en Barbara, de initiatiefnemers achter het visserscollectief  “De Goede Vissers”, die duurzaam en volgens de seizoenen vissen op het wad.

 De oesters werden opengemaakt door Dries en René, wat nog niet zo eenvoudig was; want het spreekwoord “zo gesloten als een oester” was voor deze wilde schelpdieren wel op zijn plaats.

 

We smulden van de sappige zilte smaak.
Al het lekkers, wat iedereen had meegebracht, werd binnen in de molen als buffet uitgestald.
We begonnen met een glaasje aspergesoep van Yvonne. Dries had daar een hartige quiche bijgemaakt met asperges, rucola, geitenkaas en hazelnoten.

Ed maakte zijn dillesoepje, met ayurvedische inslag, warm op een campinggasstelletje en had rucola-pesto gemaakt.
Darja had een ovenschotel met geroosterde aubergines meegebracht.

Trui en Bas verrasten  ons met een salade met ham, een tonijnsalade met palmhart en een frisse fruitbowl.
Van Mary-Ann en Robbert was er een Tabouleh-salade in een mooie schaal en humus.
Marrigje en Uli zorgden voor een heel bijzondere hartige/zoete taart met ham, currypasta met abrikozen en een rabarbertaart met meloen.

 

Evelien en René kwamen met een schotel van linzen, ricotta, paprika en tomaat en een toetje met hangop met aardbeien.
Mirjam en Stef verwenden ons met een dadelbroodje en heerlijke, door hun zoon in Frankrijk -home made- gemaakte,  geitenkaas.

Wij, Herbert en Maria, hadden Sticky Chicken gemaakt met een koolsalade uit onze tuin.
We aten buiten bij de molen aan een grote tafel en draaiden met de zon mee.

 Onze gastheer en -vrouw waren onze eregasten en namen ons na het eten, toen het boven bij de molen wat frisjes begon te worden, mee naar de luwte van het beschutte strandje aan het wiel, waar Klaas voor een kampvuur zorgde.

 Het prettige gezelschap, de gesprekken en het genieten van de sprookjesachtige volle maan, zorgden ervoor dat we er tot ver in de avond genoten.

 

Met dank aan Adri en Klaas voor hun gastvrijheid en het delen van misschien wel het mooiste plekje van de Betuwe.

Verslag: Maria