Restaurant etentje Kromhout

Vrijdag 17 maart 2017,
om 19.30h ontmoetten 10 leden van Convivium De Betuwe elkaar bij restaurant Kromhout, Tielsestraat 190 in Andelst.


Het regende, was donker en koud op straat. Gelukkig was op onze komst gerekend en werden we snel voorzien van leed-verzachtende zaken.
Na aan een grote tafel te zijn aangeschoven werd door gastvrouw Mariska Elijzen een door chef Michèl Schulten uit drie delen bestaande amuse op een leistenen plateautje geserveerd: één bolletje op basis van mousse van peen, een bolletje ossenworst met truffel mayonaise en een bolletje zalmmousse. Samen met een aperitief werd de stemming hiermee fluks op een aangenaam peil gebracht.
Het voorgerecht betond uit gerookte forel met schijfjes gemarineerde gele en rode biet, een feestje.
Op dat moment arriveerden nog twee gasten van ons gezelschap, die door een communicatiestoornis niet op de hoogte waren van het vervroegen van de afspraak. Gelukkig was de tafel nog met twee plaatsen uit te breiden en werd de achterstand van twee gangen door de betrokkenen snel ingelopen. Hulde aan de keuken!
Een tussengerecht van langzaam gegaarde kip vergezeld van een mosterdsaus en rucola was zeer verrassend en de kip tot hoog niveau gebracht.
Als hoofdgerecht werd hert filet geserveerd met een saus op basis van rode wijn, vergezeld van blokjes knolselderij. Een heerlijke combinatie.
Tot slot een verzameling gerechtjes met als thema chocolade.
En al deze gangen vergezeld van een passende wijn, het was een groot en intens genieten.
In de gerechten herkenden we veel local, clean and fair, zodat we als SlowFoodies heel tevreden na afloop naar huis konden gaan.

Tekst Gerrit-Jan.