Winterse (stamp)pot en de ALV.

Zondag 22 januari 2017, 16.00 uur.
Een zonnige winterse middag.
Tijd voor winterkost!

In de serre van Ed’s Waardmanshuis, met een schitterend uitzicht over een winterse Waal, werden we met thee en koffie welkom geheten door het bestuur van Convivium De Betuwe en uitgenodigd deel te nemen aan onze ALV.

Met voldoening is er teruggeblikt op de activiteiten van het afgelopen jaar; het bestuur werd decharge verleend en een ieder mocht ideeën te spuien voor komende activiteiten.

N.a.v. de bestuurswisseling van Slow Food Nederland schetste de voorzitter een bijzonder treffend beeld van ons convivium als onderdeel van de landelijke organisatie.
“De Betuwe” werd vergeleken met Armorica in Gallië en het speelt zich niet af in 50 v Chr., maar in het tweede decennium van de 21ste eeuw.
Om het lokaal te houden werden diverse bestuursleden vergeleken met Asterix, Obelix, Panoramix, Idéfix, Heroix(alias:Abraracourcix) en de bard Kakofonix(alias:Assurancetourix).
Wie wie is, laat zich raden.
Maar vooral de eigenzinnigheid van ons dorpse convivium, om de ïnvasie van de hedendaagse “Romeinen”, onder leiding van C.P. te weerstaan, maakt het onoverwinnelijk.
Waarop de aanwezige conviviumleden bevestigend reageerden. Waarvan akte.
Voor meer info.: https://nl.wikipedia.org/wiki/Asterix

Terwijl we nog even van de ondergaande zon konden genieten, werd in de keuken al de nodige hand- en spandiensten verricht voor onze gezamenlijke winterse maaltijd.

Gesterkt door wat toverdrank … en dan schillen, snijden, stampen, roeren en opwarmen.
Hutspot, zuurkool, bietenstamp, bonenschotel, stoofvlees en worst.
Smullen van deze winterse kost, maar ook genieten van de van vorig jaar overgebleven toverdrank.

En als toetje: met noten gevulde appeltjes voorzien van een vanillesausje met granaatappel pitjes.

Daarna nog thee, koffie en desgewenst een afzakkertje.
En dan, autoruiten krabben en voldaan op huis aan.

Tekst Els.