Picknick bij de molen

Zaterdag 30 mei 2015 om 16.00 uur
was het weer zover: de jaarlijkse Slow Food Betuwe picknick.

Traditioneel regent het die dag pijpenstelen, (de planning wordt regelmatig van mei naar juni en terug verschoven, maar dat helpt niets) maar deze keer was het lot ons gunstiger gezind.
Prachtige Hollandse wolkenluchten met tussendoor een fel zonnetje.
En ook één van de mooiste locaties in de Betuwe:

Een prachtige korenmolen in Rijswijkse Buitenpolder in de uiterwaarden van de rivier de Neder-Rijn, die hier een andere naam krijgt, namelijk de Lek.
Deze korenmolen staat hier al vanaf 1703 en is van het type grondzeiler.
Maar al in de 14e eeuw wordt op deze plaats gesproken van een korenmolen.
De molen “De Hoop” staat op een terp, hoog en droog tegen het rivierwater.

Zoals altijd had iedereen een keur aan lekkere hapjes meegenomen.
Vooraf: dillesoep, kaas met dennennaaldgelei en zelfgebakken brood met pesto.
Daarna diverse salades, gevulde  Vietnamese rolletjes en Mexicaanse flapjes, gerookte visjes (dankzij de rookoven van Casper en Tineke) en een gerookte zalm.

Met begeleidende drankjes als zelfgemaakte cider, bier en appelsap uit eigen boomgaard.

Genoeg te kiezen dus; zodat we met een lekker gevuld bordje konden neerstrijken onder de wieken van de molen (die gelukkig stilstonden).

Gezellig bijgekletst, kennisgemaakt en nieuwtjes uitgewisseld.
Een echt ontspannen en informele picknick dus.
Ondertussen pikten de honden ook een kruimeltje mee.

Tussen het hoofdgerecht en het toetje was er nog tijd voor een wandeling door de prachtige uiterwaarden.

Even gelegenheid voor ons tot spijsverteren en voor de honden om een duik in de plas te nemen.
Bij terugkomst een heerlijk dessert met bosvruchten en rabarbercrumble.

Tot slot een kopje koffie of thee; verzorgd door de gastheer Klaas en –vrouw Adri  die we bij deze nogmaals hartelijk danken voor de gastvrijheid op deze prachtige locatie.

Tekst: Mary-Ann.