Schaal- & Schelpdieren.

Zaterdag 7 maart 2015 om 17.00 uur,
werden we ontvangen in het prachtige huis van Guido en Lidwien.

Voor 26 enthousiaste Slow Foodies was er plek aan tafel, het maximaal haalbare in deze huiselijke omgeving!

Het enthousiasme voor deze activiteit was zo groot, dat binnen vier uur na aankondiging, er geen verdere deelname meer mogelijk was.
Zelfs vanuit het buitenland kwam er een aanmelding!

Ook de weergoden waren ons goed gezind, want het eerste glaasje zuid-franse wijn, een Blanquette de Limoux, werd in het heerlijke avondzonnetje geserveerd.
Samen met het aperitief passeerden vier soorten oesters de revue, waaronder de Zeeuwse Platte (Ostrea dulis) en de Zeeuwse Creuse (Crassostrea gigas – of kromme oester), desgewenst met een Tartarensaus of een sausje van rode wijnazijn met rode uitjes.
De avond kon al niet meer stuk.

De tafels, in de prachtig gerestaureerde deel van het monumentale herenhuis/boerderij waren geheel in stijl met deze activiteit gedecoreerd met allerlei soorten schelpen en zeewier. Ook de vele waxinelichtjes en de bijpassende servetten met afbeeldingen van diverse schelpen, completeerden het geheel.

De volgende heerlijkheden, welke de zee ons te bieden heeft, werden geserveerd, met bijpassende wijnen:
Alikruiken/ Kreukels/Karekollen
Kreeftensoep
Scheermessen met zeekraal
Kokkels met tagliatelle en een tomaten-groentensaus
Zeeuwse mosselen uit de wok

Gelukkig hoefden de gastvrouw en gastheer niet alles alleen te doen, menigeen heeft flink de handen uit de mouwen gestoken.
Zo hebben René, Jesper en Casper de oesters vakkundig onder handen genomen.

Met name de, door Mirjam en Guido, zelfgemaakte overheerlijke kreeftensoep werd geprezen.
Bij elk gerecht wisten onze Zeeuwse leden een boeiende beschrijving van de producten te geven.

Het geheel werd afgesloten met een door Lidwien gemaakte lekkernij, een Zeeuws-Vlaamse vlaai en thee of koffie.

Met grote dank aan de gastvrouw en gastheer, voor hun geweldige inzet en hun prachtige locatie.
Het was een super-avond!!!!

Tekst: Els.