Restaurant-etentje in de Jachtkamer

Op 13 februari 2015
waren we met 22 personen te gast op het landgoed Mari├źnwaerdt voor een diner.


Ons slowfood lid Djon had voor ons een prachtig menu samengesteld.
Deze kok heeft zijn naam nu waargemaakt. Hij stond al te boek als kok van de Slow Food Chef’s Alliantie, maar naar nu blijkt ook een hele goede.
Een heerlijke locatie op het landgoed, de Jachtkamer, met heel veel jachttrofee├źn aan de muur.
Van wild zwijn tot herten, zeer indrukwekkend met het haardvuur op de achtergrond.

Het menu:
We begonnen met een taartje van Lakenvelder rund met een hartige kaas-kletskop, op prachtig opgemaakt borden, een feest voor het oog.

Gevolgd door een soepje van pompoen (ook van het landgoed net als het rund).
Heerlijk van smaak.

Hoofdgerecht van eendenbout, knap klaargemaakt door Djon en voorzien van uitleg door onze kok. Erg leuk die toelichting bij ieder gerecht, dat willen de leden graag horen!

Het toetje bestond uit een pannenkoekje met Betuwse appel en ijskoude parfait, heerlijk.

Nog erg gezellig nagetafeld met koffie en thee, voldaan naar huis.

Samenvattend was het een groot succes en voor herhaling vatbaar. (kerst of nieuwjaarsdiner?).
Of Djon het daar ook mee eens is, hebben we niet meer aan hem kunnen vragen, maar dat zal ik zeker nog doen.

Tekst: Ed.