Picknick “aan de Lek”

Zaterdag 22 juni 2013, 19.00 uur.

Voor de derde achtereenvolgende keer werd ons door de weergoden geen zomerse picknick gegund!

Het was een graad of 16 en er stond een harde koude wind. Ook kwamen er steeds meer buien tot ontwikkeling. Blijkbaar was dit voor diverse slow foodies een reden om niet aan de picknick mee te doen.

Jammer!

In de kapschuur van Mirjam en Stef was het warm en gezellig.
Ondanks dat we maar met z’n zessen waren, was het aanbod van de zelfgemaakte lekkernijen
overvloedig!
Wat er o.a. zoal ter tafel kwam, buiten de geanimeerde en diepgaande gesprekken:
Wraps met kip in een Marokkaanse saus, druivenbladeren, deze keer niet gevuld met rijst, maar met  walnoten en feta, rucola-sla met Spaanse ham, makreel/aardappel-salade en een frittata met zon-gedroogde tomaten.
Ook de thuis-bakkers hadden gezorgd voor eigen gebakken brood met pesto en een focaccia met kruidenboter.
Ter afsluiting was er koffie met een kersen-clafoutis.

Volgend jaar weer?
Er gingen stemmen op om volgend jaar de picknick spontaan te organiseren als de weersvooruitzichten goed zijn en een nieuwjaarsborrel te houden waarbij ieder zelfgemaakte borrelhapjes meebrengt of een lekkernij die over is van de feestdagen!

Tekst: Els.