Running Dinner

Zaterdagavond 10 november 2012.
Running Diner.

Tot het laatste toe was het een verrassing – wie is mijn gastheer/-vrouw of wie zijn mijn gasten – waar mag ik naar toe voor mijn hoofdgerecht en toetje?

Ieder had zijn of haar registers opengetrokken!
Bij de een was het gezellig bourgondisch, bij de ander was alles bij kaarslicht stijlvol gedekt.

18.00 uur: Op 3 adressen was er een voorgerecht.

  • Een uitgebreide anti-pasti met fruits de mer en gerookte kip.
  • Een pompoensoepje met inktvis en hapjes van garnalen of olijven in gerookte ham;  gebakken dorade in serranoham met bolletjes couscous en een spaghetti van courgette.
  • Paté met membrillo en kweepeer; stoofpeer gevuld met magor en dadels uit de slow cooker en een tomatensoepje, gemaakt van eigen oogst, met vers gebakken focaccia.

19.30 uur: Op 2 adressen werd het hoofdgerecht geserveerd.

  • Een boeuf bourguignon met puree van pastinaak of pompoen.
  • Zeeuwse, Italiaanse of Thaise mosselen, een salade met feta en walnoten en voor wie niet van vis houdt was er pasta met eekhoorntjesbrood.

21.00 uur: Op een centraal adres was er voor iedereen een toetje.

  • Een bakje van bladerdeeg gevuld met verse vijgen en een romige port/honing geitenkaas.

Gezellig, onder het genot van een aperitief wijntje en koffie met eigen baksels en ander zoetigheden, werden de ervaringen van dit running diner uitgewisseld.


Zeker voor herhaling vatbaar was de algemene mening!!!

Tekst: Els.