Zondag 16 september, 17.00 uur.
Herberg Het Veerhuis, Varik.
Boven aan de veerstoep van het voetveer Varik – Heerewaarden staat Herberg Het Veerhuis waar ons conviviumlid Hanneke Rombouts de scepter zwaait .
Het is een van de laatste zomeravonden dat we buiten kunnen genieten van de nog redelijke temperatuur en de zonsondergang.
Gastvrij werden we ontvangen met een drankje en heerlijke tapas-hapjes.
Maar eerst onze Algemene Leden Vergadering.
Met tevredenheid werd teruggekeken op het afgelopen jaar.
Ons bestuur blijft ook het komende jaar actief.
De penningmeester krijgt groen licht.
Ideeën voor het komend jaar zijn er voldoende.
Het bestuur had voor het etentje een speciale actie in petto en daarvoor diverse vuurtjes opgestookt!
Het voorgerecht bestond uit zeevruchten met wasabi-mayo en lekkere broodjes.
De super verse, daarna gepekelde forellen, van de forellenvisserij “De Kamphoeve” uit Ommeren, werden warmgerookt in de drie rookovens.
Heerlijk, smullen!!!
Hanneke verwende ons met een “Mozaïek van zomergroenten en -vruchten” (zie het recept), gemengde salade, broccoli en een smakelijke risotto.
In de schemering, voor wie nog een plekje over had, was er kruimeltaart met aalbessen, chocolade/noten ijs en koffie.
Vol enthousiasme zien we uit naar de volgende activiteiten!
Recept:
Mozaïek van zomergroenten en -vruchten. 4 pers.
Blaadjes van ½ bosje (paarse) basilicum, 6 eetl. olijfolie, Fleur de Sel, 75 gr komkommer met schil, 250 gr. courgette, 1 groene appel, 200 gr verse tuinbonen, 1 limoen, 1 tros pitloze druiven, 6 kleine groene (pistache) macarons (koekjes).
Meng de basilicumblaadjes met de olijfolie en een snufje Fleur de Sel en pureer dit mengsel (bijv. staafmixer) tot een aromatische olie.
Zet deze afgedekt, koel weg.
Snijd komkommer, courgette en groene appel in gelijke stukjes en meng ze in een slakom.
Voeg er de rauwe, dubbel gedopte tuinbonen aan toe.
Schil de limoen zo dik dat je ook al-het-wit meeneemt. Snijd hem vervolgens in vier stukken, zonder het vruchtvlees te veel te beschadigen.
Voeg de limoenstukken en de halve witte druiven toe aan het komkommer-mengsel.
Schenk de basilicumolie erover en breng op smaak met een snufje Fleur de Sel.
Verkruimel tenslotte de macarons erover.
Smullen maar!!!
Tekst: Els.