Zondag 12 Augustus 2018 16:00 uur,
werd bij ons in de boomgaard voor de derde keer een pruimenparty gehouden.
Al twee keer eerder vierden wij dit feestje met Slowfood- vrienden en omdat we net te horen hadden gekregen dat wij op dit mooie plekje konden blijven wonen daar de nevengeul definitief niet doorging, gaven we nog een keer ons jawoord toen ons gevraagd werd onze tijd en boomgaard ter beschikking te stellen.
We wisten dat het weer veel tijd en moeite zou kosten om zo’n evenement te organiseren maar we hadden goede herinneringen aan de voorgaande afleveringen dus verdiepten we ons in de uitdaging om weer een diner samen te stellen met allemaal nieuwe gerechten waarin pruimen een hoofdrol of een bijrol moesten vervullen.
Dries stelde voor om dit keer niet alles zelf te bereiden maar enkele deelnemers te vragen om in overleg een gerecht klaar te maken.
Dat bleek een gouden greep, het scheelde ons veel tijd en stress, niet alleen van te voren maar ook op de dag zelf omdat we de verantwoordelijkheden over de gerechten konden delen.
Ik vind het altijd leuk om een locatie èn aan te kleden èn de tafels het serviesgoed en de versiering op elkaar af te stellen.
Het gaf me meteen de gelegenheid om te pronken met mijn grotendeels van rommelmarken en kringloopwinkels afkomstige onderdelen van mijn servies, uit te pakken met groene en paarse pruimen tafelkleden en de paarse ballonpruimen bestaande uit al 20 jaar bewaarde ballonnen met Hunkemöller opdruk te gebruiken.
Ik wil hier ook even zoon Bas bedanken die kwam om te helpen met de voorbereiding.
We hadden tussen de rijen pruimenbomen drie lange tafels neergezet waaraan 24 mensen plaatsnamen en opzij stonden tafels voor het buffet en de drank.
In de bomen hingen lichtblauwe en lichtgroene vaantjes met telkens twee dansende paarse ballonpruimen en toen het donker werd gingen er kleine lichtjes aan.
Het zag er feestelijk uit en deed denken aan Italiaanse films waarin aan lange tafels mensen zitten te eten en te praten.
Maar hoe mooi ook de entourage eruit zag, nog belangrijker was de hoeveelheid en de kwaliteit van het voedsel dat op tafel kwam.
Wat zag het er allemaal goed uit en wat was het lekker.
Meerdere mensen te laten koken bleek nieuwe en verassende gerechten op te leveren waarbij de mondelinge toelichting een welkome aanvulling op de eetbeleving was.
Op de menukaart kun je nog eens nalezen welke heerlijke en bijzondere dingen we hebben geproefd.
Menu Pruimenparty.
Aperitief:
Voorgerecht:
Twee tussengerechtjes:
Hoofdgerecht:
Bijgerechten zijn:
Het Grand Dessert:
Als afsluiting is er koffie met Slivovitsj van Herbert. |
Voor mij was er die dag echter nog iets belangrijker dan hoe het er uit zag en hoe het smaakte, dat was namelijk het gevoel van ontspannen samen te zijn met oude en nieuwe vrienden, samen te eten en te genieten van elkaar.
Aan deze dag heb ik een heel tevreden en prettig gevoel overgehouden dat tot op de dag van vandaag voortduurt en daarom wil ik iedereen voor zijn bijdrage aan deze dag bedanken.
We hebben er met zijn allen een fantastisch mooie bijeenkomst van gemaakt.
Herbert & Maria.