Vijgenfeestje

Zondag 9 oktober 2016, 16.00 uur
De mogelijkheden met vijgen zijn heel divers hebben we ervaren…

Vijgen als amuse, vijgen vooraf, vijgen in het hoofdgerecht en vijgen in het toetje: dat was de opdracht die het  bestuur van Slow Food Betuwe had gegeven.

16 Liefhebbers stonden klaar in Stadsboerderij Caetshage in Culemborg om die klus te klaren.

Maar liefst twee amuses waren bereid; een met bleu de Auvergne en een met vlees.

Daarna een salade met verse vijgen van Ottolenghi, vers vijgenbrood uit Ed’s oven en vijgen-salami van Hans.

Het hoofdgerecht was een runder-stoofschotel met gedroogde vijgen en dadels, begeleid door zoete aardappels met verse vijgen uit de oven.

Als nagerecht waren er opnieuw verse vijgen, verdronken in marsala, verse vijgen in chocolade en hangop met slagroom (tip van Trui).

Al met al verrassend, hoeveel kanten je uit kunt met verse vijgen.
En stuk voor stuk tamelijk machtig, dat wel.

Tekst: Hans