Thema-etentje op De Zandberg

Op 18 januari 2014,
organiseerden Robert en Mary-Ann het eerste thema-etentje op De Zandberg.

Het thema was “aarde, water, vuur en lucht” en de gerechten waren allemaal bijpassend. Zo brachten Casper en Tineke een koud voorgerecht met het thema “water” dat bestond uit diverse soorten vis en garnalen, waaronder bokking en kuit van bokking. Ook had Casper nog wat zelfgemaakte wijn en druivensap meegenomen. Mirjam en Yvonne hadden gezorgd voor een “aardse” paddenstoelensoep met eekhoorntjesbrood en truffel-pesto, gegarneerd met kervel die nog altijd vrolijk in de tuin groeit.

Wij hadden het hoofdgerecht voor onze rekening genomen, met als thema “lucht”. Robert vond dat het een vliegend beest moest worden en Mary-Ann dacht aan “het hemelse gerecht” uit de Gijsbrecht (maar dan in de letterlijke zin). En dus werd het een middeleeuwse stoverij van gans in kriekenbier, een fijn compromis.

Ed en Darja kwamen tot slot met een geflambeerd griesmeelpuddinkje met verschillende sauzen van zacht fruit, dat een spectaculaire, vurige, afsluiting vormde van een feestelijke maaltijd en een gezellige avond.

Wat ons betreft is een thema-etentje voor herhaling vatbaar!

Tot ziens op De Zandberg!

Tekst: Mary-Ann.