Jubileum

“Slow Food Convivium De Betuwe” is 15 jaar Jong!

Herbert, onze huidige voorzitter, heeft voor een terugblik juiste woorden gekozen.
Op 19 februari 2009 is de oprichtingsakte van “ Slow Food Convivium De Betuwe” gepasseerd/getekend!
Drie van de vijf bestuursleden “van het eerste uur” zijn nog steeds lid van ons Convivium.
‘’De Betuwe” groeit nog steeds, t.o.v. het landelijke slow food, ondanks dat er de afgelopen tijd, helaas, enige leden ons zijn ontvallen.
Diverse activiteiten passeerden de revue.
Bedrijfsbezoeken, workshops, kooksessies, restaurant bezoeken, leerzame (bio- of regionaal gerelateerde) activiteiten en gezellige etentjes.
15 jaar Slow Food Betuwe… waar we met trots en voldoening op terug kunnen kijken.

Een proost met bubbels!!! Op de toekomst van “Ons Betuwe Convivium”; We gaan ervoor!

(Een weetje: Convivium is een Latijns woord dat “feest” betekent en heeft betrekking op samen het leven delen en vieren met onze naasten.
Letterlijk betekent Convivium: tafelgezelschap, de tafel staat centraal en dat men waarde hecht aan gezelligheid, vriendschap en een goed gesprek)
Daarom hechten we, als Slow Food Betuwe, zo veel waarde aan het woord “Convivium”! (en hebben we weinig met het woord community)

En dan onze jaarlijkse picknick.
Ja, we hebben lang moeten wachten tot het een beetje zomer werd, maar…
het lijkt er wel op dat je krijgt wat je toe komt:
Een zonovergoten middag
Heerlijke temperatuur
Een natuurlijke Betuwse tuin
Fijne mensen om je heen
Gezelligheid alom
Zelfgemaakte lekkernijen
Zomerse drankjes…

Natuurlijk wil je niet elk jaar in herhaling vallen, maar onze jaarlijkse picknick is elke keer weer een topper!
Ieder lid trekt zijn/haar registers open en brengt een (veelal eigengemaakte) lekkernij mee om te delen en om er met elkaar, samen van te genieten.
Natuurlijk heeft een ieder “zijn best gedaan” maar er zijn recepten die we graag met elkaar willen delen…

Omdat we van onze site geen “kookboek” willen maken… toch zijn er een drietal recepten uitgelicht en toegevoegd via een link.

Dus hierbij:
Mirza Ghasemi (Perzisch recept van Ad)

Triangels (Engels recept van Gerdien)

Okonomiyaki (Japanse hartige pannenkoek van Adrie)

En dat is dan onze 116de activiteit – een geslaagde activiteit voegen we toe aan onze historie-lijst!!!

Tekst: Els.