Huiskameretentje bij Els en Nic

Woensdag 14 juli 2010.
Ook deze avond lieten regen en onweer zich niet onbetuigd: niet bepaald passend voor het mediterrane/Franse maal dat op het menu stond.

Dat bestond uit:
Entree frais: pastis of cider met o.a. roquefort, olijven, melon/jambon en saucisse.
Artisjokken, op de traditionele manier, de blaadjes dippen in ravigotte-saus en de bodem vullen met garnalen.
Bouillabaisse (vissoep) met rouille.
Eigengebakken pain méditerrannée.
Poisson en papillotes (Claressefilet, gemarineerd in wijn, olijfolie en kruiden, in papier gestoofd).
Ratatouille, rijst en rolletjes haricots verts, boter- en purple queen boontjes in een baconjasje.
Salade met vinaigrette.
Fromage blanc met frambozen en -saus.
Café.
Dit alles onder het genot van een biologische witte Chardonnay of een Saint Saternin rosé.
Chappeau!

Tekst: Mary-Ann.