Bezoek aan zorgboerderij en woongroep Thedinghsweert

Zaterdag 23 mei 2009

Gingen we op bezoek bij zorgboerderij Thedinghsweert. Ook brachten we een gezellige avond door bij de gelijknamige woongroep.

Veel van onze leden komen met enige regelmaat bij zorgboerderij Thedinghsweert, vanwege de biologische winkel en het fantastische brood dat er gebakken wordt. Leuk dus om nu eens een rondleiding te krijgen over het terrein: de groentetuinen, de velden met gewassen, het grasland voor de koeien en de kassen. En om een kijkje in de bakkerij te nemen.

Wat niet veel mensen weten is dat naast de zorgboerderij een woongroep is gevestigd met dezelfde naam, waar 19 gezinnen op 7 prachtig landschappelijk aangelegde hectaren wonen. De oorspronkelijke villa en bijgebouwen zijn aangepast voor moderne bewoning, maar de sfeer is nog steeds sprookjesachtig. Hier hebben we, na een rondleiding, heerlijk gekookt met ingrediƫnten van de zorgboerderij en daarna gezellig gegeten. Met dank aan Jos en Mary voor hun gastvrijheid en Karin voor de rondleiding over de zorgboerderij!

Tekst: Mary-Ann.